Merdenele cu branza

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 8966 vizualizari

 

de ce sa luam acele merdenele de la patiserie pline de grasime? le putem face acasa si cu mult mai bune si fara atata grasime care sa se prelinga...

 

INGREDIENTE

  • foietaj:
  • 1 kg faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura otet,
  • 500-600 ml apa,
  • 400 gr unt/ margarina.
  • umplutura:
  • 500 gr branza telemea,
  • 4-5 linguri gris fiert cu putina sare.
  • eu am folosit doar jumatate din cantitati si mi.au iesit cam 15 merdenele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.

Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat.  Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi , apoi in patru pe latura lunga. Merdenelele rezultatae se infoliaza si se dau la frigider pt 1-2 ore.

Dupa trecerea timpului de odihna fiecare bucata se intinde pe masa de lucru unsa bine cu ulei in patrate de data asta de aproximativ 20-25 cm . se pune in mijloc umplutura si apoi se aduna colturile spre mijloc acoperind umplutura.
Se coc in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu am pus mai putin unt/margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ela 1

28.10.2010, 19:54

de cand nu am mai mancat merdenele ce bune sunt mancate cu un iaurt

rivka 1

28.10.2010, 21:02

arata bine! cred ca-s bune, si eu vreau

gugugh 1

28.10.2010, 22:08

da cu iaurt le pap si eu sau sana

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte